dijous, 14 de juny del 2012

llegenda de la bruixa



La història va transcorre en la Gomera, una petita illa muntanyosa, i amb frondosos boscos...
Fa molts anys enrere, en la illa no existien encara les carreteres, ni cap tipus de comunicació entre els pobles, i la gent vivia  del camp i de la pesca. Cada setmana un pescador portava els millors peixos al camp per cambiar-los per les millors carns, o vi o cervesa. Però, no era senzill, doncs els pobles quedaven distanciats l'un de l'altre, i per passar d'un poble a l'altre tenia que travessar un bosc, la gent sempre havia temut al bosc,  per la boira que l'envoltava, que es lliscava xiulant per els arbres, per la seva inquietant profunditat, i per els sons que s'escoltaven. Més d'una vegada la gent tenia que passar de nit per aquells boscos, per arribar de mati a casa seva, i això els inquietava.
Es conta que una nit un camperol, muntat en un ase, travessava el bosc. Estava tot fosc, feia molt de fred, i les branques dels arbres colpejaven constantment contra l'home. De sobte l'ase va començar a bramar i a córrer inquiet i va acabar per tirar al terra a l'home, el camperol, espantat, va còrrer pel bosc sense parar, tractant de trobar el seu animal, fins que va veure un resplendor entre els arbres, i escoltar unes veus, com càntics lluny.   
Es va apropar fins que la llum era cada vegada més forta i podia escoltar perfectament veus de dones que cantaven i reien i parlaven de manera estranya. Amagar entre les branques va poder contemplar com en un gran clar del bosc moltes dones velles, vestides amb túniques negres i pintades de manera estranya,  corrien al voltant d'una gran fogata, aixecant i baixant les mans cridant, cantant estranys ritus satànics. Una vegada allí, va caure desplomat per l'esforç, els veïns van acudir a ajudar-li, i el van ficar en un llit, mentre l'home no parava de parlar lo que havia vist. Passades unes hores el camperol va morir.
A partir d'aquell dia la gent evitava anar per aquells boscos per no trobar-se a una bruixa.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada