dimecres, 13 de juny del 2012

L'entorn natural

Bibliografia: https://ca.wikipedia.org/wiki/Parc_natural 

Un parc natural és: És un espai on està reservat,  on les persones tenen que cuidar el paisatge i el medi. També hi ha algunes activitats dins d'alguns Parcs Naturals 
Un parc nacional és: Són els espais naturals d'extensió relativament gran, no modificats essencialment per l'acció humana, paisatgístic i educatiu. 
Un espai protegit és: un espai protegit es un espai que protegeix el govern que no permet fer activitats humanes i també és un lloc físic que està protegit per un artefacte. 
la serra de Marina és: La serra de Marina és va declarar Parc Natural perquè és un espai verd, educatiu i de lliure, dins de l'area metropolitana i també presenta una fama i una vegetació notables i conserva un  ric patrimoni històric, del qual destaquen poblats ibèric, monestirs i masies.
La serralada de Marina: L'any 1997 va ser establida oficialment com a parc natural. Forma part de la xarxa D'espais Naturals protegits, promoguts i gestionats per la Diputació de Barcelona. El Parc de la Serralada de Marina està integrat pels municipis de Tiana, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac, Sant Fost de Campsentelles, la Mancomunitat de Municipis de l'àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Regula aquest territori i estableix els criteris bàsics de protecció i millora ambiental, compaginat la conservació del patrimoni natural i cultural amb l'ús de l'espai i el manteniment de les activitats econòmiques.  

Bibliografia:  http://blocs.xtec.cat/fcarceller0055/
Flora i fauna de la Serralada de Marina:  La flora i la Fauna de la Serralada de Marina es troba situada de ple en la regió bioaearafica mediterrània amb un notable de riqueses d'espècies i diversitat de sistemes naturals.


Els boscos mediterranis son caracteritzats per: els estius calents i secs i hiverns plujosos. Els estius son típicament càlids en altituds baixes, però poden ser frescos en altres llocs com San Francisco. Tenen aigües fredes. Els hiverns son freds però en l’interior i a grans altituds poden no ser-ho tant.
les especies més abundants son:
MAMÍFERS: Porc senglar, Cabra salvatge, Rabasa, Teixó, Gerdosa, ginesta, Mostela, Conill, Eriçó comú, liró caretó, Musaranya comuna i Ratpenat  


AMFIBI: Balibat o ofegabous, gripau d'esperons, Gripau parter ibèric, Gripau comú i granota.

Reptils: Sargantana cuallargana.
Aus: Gaig, Estornell, Abellerol, Oriola, Agatejador, Oreneta daurí.





L'empremta Humana:

La llengua dels ibers està documentada per escrit fonamentalment es escriptura ibèrica nord-oriental i residualment en escriptura ibèrica sud-oriental i en alfabet grecoíbèric. Els textos en llegua ibèrica es poden llegir gairebé sense dificultats, però en la seva major part són incomprensíbles.










Els ibers van assentar-se en la Serralada de Marina  perquè era un lloc tranquil, hi havia aliment, animals per caçar, era un bon  lloc per viure, i si algú els venia a atacar ells els podien veure i es podien preparar.  
Les característiques del Puig Castellar eren:
El Puig Castellar és un poblat iber situat a Santa Coloma de Gramenet, al cim del Puig Castellar, de 303 m. Va ser fundat per la tribu del laietans cap al segle VI a.C i va ser abandonat entre els segles III i II a.C. És un dels poblats ibèrics és ben conservats dels voltants de la ciutat de Barcelona. Actualment, el poblat del Puig Castellar és visitables i s´hi poden fer visites guiades.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada