dijous, 14 de juny del 2012

Santa Coloma

Moltes troballes arqueològiques de l'època Neolítica i Paleolítica, descoberts dins de Santa Coloma de Gramenet, posen al descobert la presència d'agrupaments humans almenys de de l'any 3500 a.C.
Sembla que entre els segles X i VI a.C arribaren al pla del Besòs diverses migracions procedents del nord que dona lloc més tard a la creació de la tribu ibèrica del laietans, establerta cap al segle VI o V a.C al poblat del Puig Castellar, a l'extrem nord de l'actual municipi.
Els laietans ocupaven tota la franja costanera des de Sitges fins a Blanes.


Els ibers van ser una civilització molt creativa i avançada, s'organitzaven en petites tribus repartides, que controlaven un territori.Tenien art i cultura propis, entre els que destacaven recipients metàl·lics esculpits amb relleus.
Tenien uns costums funeraris particulars, acostumaven a incinerar els cadàvers dels adults, i els enterraven en recipients de terrissa junt amb algunes de les coses que li pertanyien al difunt. Només en casos de persones importants assenyalaven amb túmuls de pedres els llocs d'enterrament, Paral·lelament, els nadons eren enterrats a l'interior dels habitatges familiar.
També feien:collarets, braçalets... 


Ni hi molta evidencia de poblament en l'edat antiga, però amb quedat coves, ciutats antigues etc...


Va créixer molt entre l'any 1950 a l'any 1975, de tenir 15000 habitants a 137000 habitants per causa dels emigrants.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada